Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Eerste testdag met nieuwe Ferrari benaderde perfectie"

Sebastian Vettel voerde alle lijsten aan de op eerste testdag in Barcelona. Hij was de snelste én hij reed verreweg de meeste ronden. Hij sprak na afloop dan ook over een 'nagenoeg perfecte dag'.

Sebastian Vettel wist zijn rondentotaal naar een indrukwekkende 169 te brengen, meer dan wie dan ook. Sebastian Vettel kan na afloop van zijn drukke dag bijna niet geloven hoe goed het wel niet ging.

"Ik voel me nog wat roestig na de winterstop, maar de auto werkte heel erg goed, ongelooflijk goed zelfs. We hadden geen issues die ons afremden, we hebben alles kunnen testen wat we wilden testen. De meters van vandaag bevestigden wat we gisteren (tijdens de shakedown, red.) al zagen, namelijk dat de eerste indruk van de nieuwe SF90 erg goed is", aldus de Ferrari-coureur tegenover de verzamelde pers in Barcelona, waaronder RacingNews365 . "De auto is gewoon goed, hij doet exact wat ik wil. Met de wetenschap dat de auto het zo goed doet, kan ik vanavond heel rustig gaan slapen", vervolgt Vettel, die zijn dag in weinig terughoudende woorden samenvat: "Het is natuurlijk nog heel erg vroeg dag en wat we nu laten zien is over een paar weken in Australië niets meer waard, maar iedereen binnen Ferrari verdient nu al een compliment." "De manier waarop de Scuderia de nieuwe regels heeft geïnterpreteerd en hoe men vandaag de auto heeft gerund, is erg indrukwekkend. Voor een eerste testdag benadert dat gewoon perfectie. Naar mijn mening ging het gewoon erg, erg goed."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'