Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel en Schumacher opgetogen dat ze teamgenoten worden

Sebastian Vettel en Mick Schumacher worden elkaars teamgenoten tijdens de eerstvolgende editie van de prestigieuze Race Of Champions. Ze kunnen niet wachten om zij-aan-zij met elkaar te strijden.

Schumacher Vettel Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Sebastian Vettel en Mick Schumacher kijken er naar uit elkaars teamgenoten te worden tijdens de aankomende Race of Champions. Het racespektakel is een jaarlijks terugkerend evenement en wordt deze keer gehouden op 5 en 6 februari op de bevroren Baltische Zee in Zweden. Schumacher en Vettel verdedigen tezamen de kleuren van Team Duitsland.

Het is niet de eerste keer dat de vrienden elkaars teamgenoten zijn. In 2019 legden ze het als duo nog af tegen Team Nordic van Johan Kristoffersson en Tom Kristensen. Jaren daarvoor deed Vettel al meermaals mee samen met Micks vader Michael Schumacher. Tezamen wonnen ze de landencompetitie maar liefst zes keer.

'Enorme uitdaging'

Dat de race dit keer op het ijs en in de sneeuw wordt gehouden, vormt volgens Vettel een enorme uitdaging voor de coureurs: "Ik denk echter ook dat het ontzettend gaaf wordt en dat is waarom ik meedoe. Daar draaien mijn herinneren ook om, om het plezier dat ik zowel op als naast de baan had met Michael", zo laat hij weten in gesprek met onder andere RacingNews365.

"Nu is het natuurlijk geweldig om de baan én de auto te delen met Mick. Dat is heel, héél speciaal voor mij. Het is verdrietig en erg jammer dat Michael er niet is om het te zien. Ik had hem graag verteld dat het tijd is om een stapje terug te doen en het aan Mick over te laten. Maar ik kijk er naar uit om samen als 'Team Duitsland' tijd door te brengen. Hopelijk worden we dit keer dan niet tweede, maar pakken we de klapper!"

Schumacher op één lijn met Vettel

Mick Schumacher op zijn beurt deelt de strijdlustige houding van zijn gelegenheidsteamgenoot: "Twee jaar geleden zaten we er in Mexico heel dichtbij, dus het wordt tijd dat we hem nu wel proberen te winnen."

"Maar zoals Seb al zei, het gaat vooral om het plezier en om het rijden met een toffe auto. Terwijl we genieten van onze vrije tijd in de winterstop doen we toch wat we het liefste doen en dat is racen."

Ook interessant:

Nu hij wereldkampioen Formule 1 is geworden, zal het zelfvertrouwen van Max Verstappen alleen maar groter worden. Hij waagt zich na afloop van het seizoen aan een boute voorspelling.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten