© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel: "Ferrari was nooit écht dominant in 2018"

04 nov. 2018 18:00 Jan van der Burgt 3 reacties
Van Sebastian Vettel en Ferrari wordt regelmatig beweerd dat ze het kampioenschap verspeelden, ondanks het feit dat ze de beste auto hadden. De Duitser heeft zelf echter op geen enkel moment een dominant Ferrari gezien.

"Ik denk niet dat de suggestie dat Ferrari over een dominante auto beschikte de correct is. Natuurlijk is het waar dat onze auto erg sterk was, maar kijkend naar de resultaten durf ik niet te zeggen waar wij dan dominant zouden zijn geweest", aldus Vettel in gesprek met Autosport.com.

Vettel zou zelfs de rollen om willen draaien: "Ik denk dat er races waren waarin Ferrari en Mercedes zeer aan elkaar gewaagd worden, maar als er ooit een team dominant was, dan was het wel Mercedes. Kijk naar de Grands Prix van Spanje, Frankrijk en Rusland. Wij hebben geen races gekend waarin we dusdanig sterk waren."

Vettel won op Spa-Francorchamps met een verschil van acht seconden, maar dat had volgens de Ferrari-coureur niets met dominantie te maken: "We haalden daar niet eens de poleposition. We wonnen daar puur door onze start. Dit jaar hadden we iets meer vermogen dan het jaar daarvoor, waardoor we succesvol gebruik kon maken van de slipstream."

"Daarna bleef het gat naar Hamilton nagenoeg gelijk, tot het moment dat hij de achtervolging opgaf. Dat is waarom we met acht seconden verschil wonnen. Het was dus geen dominante performance van ons, maar eerder een 'close fight' met Mercedes."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen