Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Ferrari was nooit écht dominant in 2018"

Van Sebastian Vettel en Ferrari wordt regelmatig beweerd dat ze het kampioenschap verspeelden, ondanks het feit dat ze de beste auto hadden. De Duitser heeft zelf echter op geen enkel moment een dominant Ferrari gezien.

"Ik denk niet dat de suggestie dat Ferrari over een dominante auto beschikte de correct is. Natuurlijk is het waar dat onze auto erg sterk was, maar kijkend naar de resultaten durf ik niet te zeggen waar wij dan dominant zouden zijn geweest", aldus Vettel in gesprek met Autosport.com.

Vettel zou zelfs de rollen om willen draaien: "Ik denk dat er races waren waarin Ferrari en Mercedes zeer aan elkaar gewaagd worden, maar als er ooit een team dominant was, dan was het wel Mercedes. Kijk naar de Grands Prix van Spanje, Frankrijk en Rusland. Wij hebben geen races gekend waarin we dusdanig sterk waren." Vettel won op Spa-Francorchamps met een verschil van acht seconden, maar dat had volgens de Ferrari-coureur niets met dominantie te maken: "We haalden daar niet eens de poleposition. We wonnen daar puur door onze start. Dit jaar hadden we iets meer vermogen dan het jaar daarvoor, waardoor we succesvol gebruik kon maken van de slipstream." "Daarna bleef het gat naar Hamilton nagenoeg gelijk, tot het moment dat hij de achtervolging opgaf. Dat is waarom we met acht seconden verschil wonnen. Het was dus geen dominante performance van ons, maar eerder een 'close fight' met Mercedes."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"