Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel furieus nadat discutabele straf hem GP-zege in Canada kost

Sebastian Vettel was witheet nadat hem de zege in de Grand Prix van Canada werd ontnomen. De Ferrari-coureur kreeg een tijdstraf van vijf seconden die discutabel te noemen was.

Sebastian Vettel leidde de gehele wedstrijd de Canadese Grand Prix, maar stond na afloop niet als winnaar op het podium. De Duitser kreeg een tijdstraf van vijf seconden nadat hij volgens de wedstrijdleiding op 'onveilige wijze' terugkeerde op de baan na een klein foutje. Daarbij zou hij Lewis Hamilton gehinderd hebben. Vettel uitte zijn ongenoegen meermaals via de boordradio en parkeerde zijn auto vooraan in de pitstraat, in plaats van bij de top drie. De Duitser nam niet deel aan de interview op de startgrid, maar meldde zich uiteindelijk toch nog voor het podium. Bekijk hieronder de beelden van het incident tussen Hamilton en Vettel.

1137805418728775681

Vettel krijgt een tijdstraf van 5 seconden 😱 Kwam hij gevaarlijk terug of kon hij nergens heen? 🤔 #CanadianGP #ZiggoSportF1 #F1 pic.twitter.com/5Wjkd6sEcJ — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) 9 juni 2019

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'