Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Geen sprake van een crisis bij Ferrari'

Het seizoen begon prachtig voor Scuderia Ferrari en Sebastian Vettel. De laatste races vallen de resultaten tegen en slaat concurrent Mercedes kei hard terug. Vettel gaat nog nipt aan de leiding in het WK, maar in het constructeurskampioenschap is de achterstand al erg groot op Mercedes.

In de Italiaanse media kreeg Ferrari er na afloop van de GP van Groot-Brittannië flink van langs. Mercedes declasseerde de rest van het veld en Ferrari was niet bij machte om het tempo van de Duitsers te volgen. Mede door een lekke band verloor Vettel kostbare WK-punten, waardoor de voorsprong nog slechts één schamel puntje bedraagt. Van een crisis is volgens Vettel geen sprake. " Ik geloof daar niet in. Wel zie ik dat Mercedes veel tijd heeft goedgemaakt op ons, maar we zijn nog altijd erg snel. Zeker tijdens de race," laat de Duitser weten aan La Repubblica. " Op zaterdag moeten we wel incasseren en hierdoor starten we de races altijd achter Mercedes. Het is daardoor niet altijd mogelijk om daar van te herstellen." " Onze bochtensnelheid is nog altijd beter dan die van Mercedes en de auto is prima in balans. In Copse waren we zelfs 10 kilometer per uur sneller."

Mercedes beschikt nog altijd over de beste motor van het Formule 1 veld. Dat werd ook duidelijk in de afgelopen races op (semi) snelle circuits. Ondanks dat gegeven vindt Vettel dat Ferrari er nog altijd goed voor staat. " Misschien dat Mercedes wat efficiënter is met hun aerodynamica wat erg zwaar weegt dit jaar, maar over het algemeen genomen staan we er uitstekend voor." Critici noemen het weekend in Hongarije bepalend voor de rest van het seizoen. Het is de laatste race voor de zomerstop en voor de teams erg belangrijk om als nummer één de rustperiode in te gaan. Het winnende team krijgt een boost, terwijl de verliezer een flinke tik moet incasseren. " Ik geloof niet dat Hongarije een beslissend weekend is in het kampioenschap, maar het zal er compleet anders zijn dan in Silverstone," aldus Vettel.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'