Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lewis Hamilton

Vettel genoemd als ideale opvolger Hamilton bij Mercedes

Mocht het zo ver komen dat Lewis Hamilton daadwerkelijk zijn helm aan de wilgen hangt, heeft Ralf Schumacher wel een idee wie hem kan vervanger bij Mercedes: Sebastian Vettel.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

De Formule 1-wereld wacht met smacht op een teken van leven van Lewis Hamilton. Na zijn van Max Verstappen verloren WK-strijd bleef hij stil en onzichtbaar, zo ook op social media. Geruchten over een mogelijk vertrek uit de Formule 1 zwellen eerder aan dan dat ze afnemen, waarbij er gesuggereerd wordt dat zijn besluit af zou hangen van het onderzoek van de FIA naar de gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Maar wat als Hamilton daadwerkelijk stopt? Dan zit Mercedes met een acuut probleem. Het team is dan in één klap zijn snelste coureur kwijt. Ralf Schumacher heeft echter een passende en in zijn ogen logische oplossing. Sebastian Vettel zou volgens de meervoudig GP-winnaar Hamiltons gedroomde opvolger zijn.

"Vettel heeft de ervaring, maar hij heeft zeker ook nog altijd de snelheid", zo trapt Schumacher zijn onderbouwing tegenover Sky Deutschland af. "Boven alles echter is hij bekend met de Mercedes-bolide, of op zijn minst met de Mercedes-motor. Ik denk dat de concepten van Mercedes en Aston Martin (het team waar Vettel nu voor uitkomt, red.) erg dicht bij elkaar liggen."

Hoe zal Vettel op Mercedes reageren?

Mocht Vettel daadwerkelijk een telefoontje krijgen van Mercedes, dan twijfelt Schumacher er niet aan dat Vettel meteen 'ja' zegt: "100% zeker. Een grotere kans om opnieuw voor de wereldtitel mee te strijden krijgt hij niet. Hij wil bovendien nog steeds winnen, zoveel heeft hij wel aangetoond."

Schumacher ziet dus duidelijke redenen voor Vettel om voor Mercedes te willen rijden, maar hij ziet ook een reden voor Vettel om weg te willen bij Aston Martin: "Er vinden wat personele verschuivingen plaats binnen Aston Martin. Dat is misschien niet ideaal voor Vettel, want volgens mij waren hij en (de vertrokken teambaas) Otmar Szafnauer twee handen op één buik."

F1-toekomst Hamilton hangt af van FIA-onderzoek na titel Verstappen

Naar verluidt stelt Lewis Hamilton keiharde eisen aan de FIA over een onderzoek naar de controversiële titelwinst van Max Verstappen.

28 reacties

x
Red Bull sluit deal met Mercedes en kaapt motorkopstuk definitief weg