Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Hamilton verveelde zich gewoon in GP Australië"

Sebastian Vettel snapt niet waarom Lewis Hamilton zoveel achter diens teamgenoot Valtteri Bottas reed in de Grand Prix van Australië. Volgens de Duitser heeft dat te maken van de houding van de Brit.

Hamilton besloot de race als tweede achter Bottas, en wist Verstappen slechts op enkele seconden achter zich te houden. Zijn rivaal Vettel, zelf als vierde finisht, snapte daar helemaal niets van.

"Ik weet niet wat Lewis aan het doen was", aldus Vettel na de race. "Hij was waarschijnlijk verveeld en niet blij dat 'ie bij de start een plek verloren had. Dit is volgens mij niet de eerste race waar hij gewoon maar rondjes rijdt, hij speelde eigenlijk maar wat. De viervoudig wereldkampioen uit Duitsland had zelf zijn eigen problemen met Ferrari, dat het tempo van Mercedes simpelweg niet kon volgen. Vettel vervolgt: "Over de teamradio hoorde ik dat hij klaagde over zijn banden maar hij heeft het einde van de race gewoon gehaald. Misschien dat hij op dat moment gewoon niet blij achter het stuur zat." Enige tijd na de finish liet Mercedes blijken dat er schade aan de vloer van Hamiltons bolide was aangetroffen, waardoor de 'race pace' van de Brit in de wedstrijd werd gehinderd.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen