Vettel: "Heb alles uit mijn Ferrari geperst op weg naar pole"

21 jul. 2018 16:21 René Oudman 0 reacties
Voor de tiende keer in het Ferrari-rood, en voor de vijfde keer in 2018 wist Sebastian Vettel de poleposition te veroveren. Voor het eigen publiek op de Hockenheimring vloog de Duitser naar een indrukwekkende tijd van 1.11.212, waarmee hij nummer twee Valtteri Bottas op twee tienden reed.

Vettel is na afloop van de kwalificatie uiteraard bijzonder trots. “Ik voelde in het eerste gedeelte van de kwalificatie al dat het mogelijk was om deze wagen naar de eerste startplaats te sturen, maar dan moet je het natuurlijk ook nog doen”, roept de 31-jarige nadat hij uit zijn Ferrari stapt. “Ik sta nog steeds strak van de adrenaline!”

De eerste run van Vettel leek al voldoende te zijn voor de pole, tot Bottas kort voor het sluiten van de markt onder diens tijd doorknalde. “Mijn allerlaatste rondje was echter het allerbest”, zegt Vettel terecht. “Ik had nog een klein beetje over en was in staat om alles eruit te persen.”

De thuisrijder laat de mogelijkheid om zijn publiek te bedanken niet onbenut. “Ik hoop dat jullie allemaal hebben genoten, ontzettend bedankt dat jullie in groten getale op zijn komen dagen! Het is geweldig om op zoveel steun te kunnen rekenen”, spreekt Vettel in zijn moedertaal.

Ferrari-teamgenoot Kimi Raikkonen kwam tot een derde startplaats.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen