Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel heeft geen mentale hulp nodig: "Rust gevonden dankzij familie"

Eén van de belangrijkste onderwerpen van discussie in het Formule 1-seizoen 2018 was de manier waarop Sebastian Vettel zijn hoofd maar niet koel wist te houden. De jacht naar een vijfde wereldtitel moest voortijdig worden gestaakt, nadat de Duitser meermaals in de fout was gegaan.

Bij de start van de Franse Grand Prix torpedeerde Vettel de Mercedes van Valtteri Bottas, enkele weken later op de Duitse Hockenheimring spinde de thuisrijder er, rijdend aan de leiding, vanaf. Kort na de start van de Italiaanse en Amerikaanse Grands Prix wees de neus van de Ferrari met startnummer vijf de verkeerde kant op, iets wat Vettel tevens overkwam in de beginfase van de Japanse GP.

Vanwege alle akkefietjes werd er door kenners gesproken over een mentale vormdip. Mogelijkerwijs, zo werd gesteld, was Vettel toe aan een zogenaamde mental coach. Tijdens de presentatie van de nieuwe Ferrari, die gisteren (vrijdag) plaatsvond in het Italiaanse Maranello, sprak Vettel de noodzaak om zo'n steun in te schakelen, tegen. "Ik heb mijn werkwijze voor het komende seizoen niet veranderd", liet Vettel ten overstaande van La Gazzetta dello Sport weten. "In de winterperiode ben ik zoals gebruikelijk met mijn familie geweest, tijd die ik koester. Een mental coach heb ik niet nodig, want ik kom tot rust als ik met mijn familie ben." In de persoon van Charles Leclerc heeft Vettel vanaf dit jaar bovendien een teamgenoot naast zich die mogelijk wat minder gemakkelijk aan de kant gaat, als dat Kimi Raikkonen in het recente verleden deed. "Met Kimi heb ik altijd goed samengewerkt", klinkt Vettel nuchter. "We voelden elkaar aan en waren het bijna altijd eens. Ik hoop op eenzelfde samenwerking met Charles." Vettel denkt niet dat Ferrari hem onder druk heeft willen zetten door de jonge Leclerc aan te stellen. "Kimi was in de afgelopen jaren ook ontzettend sterk en er was geen duidelijke eerste of tweede rijder binnen ons team", besluit de Duitser. Met medewerking van Aaron Deckers

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"