Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

"Vettel heeft het heilige vuur nog altijd in zich"

Het gaat al even niet zo goed met Sebastian Vettel, maar de Ferrari-coureur heeft in de ogen van Alexander Wurz nog voldoende motivatie om wereldkampioen te kunnen worden. De Oostenrijker denkt dat Vettel voorlopig nog op het hoogste niveau kan presteren.

Vettel Mexico podium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Het is voor Sebastian Vettel niet het jaar geweest waarop hij had gehoopt. De viervoudig wereldkampioen wist het slechte momentum van 2018 niet van zich af te schudden en alsof dat nog niet erg genoeg was, bleek Charles Leclerc soms een maatje te groot. In de ogen van Alexander Wurz, oud-Formule 1-coureur en voorzitter van de Grand Prix Drivers' Association (GPDA), moet Sebastian Vettel echter niet worden afgeschreven.

Wurz is van mening dat Vettel wel degelijk nog de juiste motivatie in zich heeft om het op te nemen met mannen als Lewis Hamilton en Max Verstappen. "Ik weet zeker dat Vettel het heilige vuur nog in zich heeft om in de Formule 1 te racen. Het liep even iets minder met hem vanwege het feit dat hij zich niet comfortabel voelde in de Ferrari en problemen had met de banden, maar hij is herstellende", legt Wurz uit in gesprek met Speedweek.

De Oostenrijker heeft er vertrouwen in dat zijn observatie de juiste is. "Het is te zien dat Vettel de aansluiting vindt met Leclerc, hij is weer hongerig naar succes. Ik heb dat ook gemerkt uit gesprekken die ik één op één met hem heb gehad. Vettel heeft nog altijd enorme kwaliteiten", besluit Wurz.

Het jaar van Max Verstappen in foto's

Het seizoen van 2019 gaat voor Max Verstappen de boeken in als de beste in zijn carrière tot dusver. Met een derde plaats in het klassement, drie overwinningen en in totaal negen podia is het een bijzonder succesvol jaar geweest.

Bekijk het album

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'