Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel heeft ondanks verspelen leiding in WK geen spijt van actie

Sebastian Vettel moest naar eigen zeggen wel proberen Valteri Bottas in te halen toen de safety car de baan verliet. De Duitser heeft nergens spijt van.

Toen na de crash van Max Verstappen en Daniel Ricciardo de safety car weer naar binnen ging, greep Sebastian Vettel de eerste de beste kans Valtteri Bottas in te halen. Hij dook binnendoor in bocht één, maar schoot rechtdoor en zag zijn winstkansen in rook opgaan. "Ik sta volledig achter die actie, het is alleen jammer dat het niet goed uitpakte" , zo liet Vettel na de race optekenen.

"Ik denk niet dat ik daar overoptimistisch was. Ik remde nog niet eens zo heel laat, want anders had ik de bocht überhaupt niet gehaald. Valtteri liet in een gat, maar omdat ik achter hem zat, ging ik blind die remzone in." Volgens Vettel had hij die bocht wel kunnen halen als zijn wilen niet blokkeerden, maar achteraf is het altijd makkelijker praten, weet de Duitser. "Natuurlijk kun je achteraf zeggen 'het werkte niet, dus was het de verkeerde keuze', maar ik moest het wel proberen. Ik denk ook niet dat we onze race moeten beoordelen op basis van dat ene moment, want er ging ook een heleboel goed."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"