Vettel: 'Het is een compliment dat anderen klagen'

28 jul. 2017 21:10 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van Scuderia Ferrari en Sebastian Vettel zijn terug aan de top in 2017. De Duitser gaat al het hele seizoen aan de leiding in het WK. De concurrentie van Ferrari klaagt met regelmaat over onderdelen van de SF70H.

Sebastian Vettel ziet kritiek van anderen als een compliment

Ferrari ligt al het hele seizoen onder een vergrootglas. Bij de wintertests waren er de eerste kritieken van de concurrentie over de legaliteit van de SF70H van het team. Zo zou de vloer te ver doorhangen op hoge snelheden, de voorvleugel flexibel zijn en zou het team olie toevoegen aan de brandstof tijdens de kwalificaties. 

De FIA heeft voor dat laatste al een aantal waarschuwingen afgevuurd naar de diverse motorfabrikanten. Van Mercedes en Ferrari werd gesuggereerd dat zij de fabrikanten waren die dit trucje toe zouden passen. Door dit tijdens de kwalificatie te doen levert de motor kortstondig meer vermogen, wat cruciaal is in de strijd om de poleposition.

Sebastian Vettel vindt de kritiek van anderen juist een goed teken.

"Het is het bewijs dat we geweldig werk hebben geleverd. Mensen bestuderen onze auto minutieus en probeert ons op alle mogelijke manieren te dwarsbomen. We mogen dat als een compliment beschouwen."

Andere teams vinden het niet leuk dat we winnen en willen dat veranderen
Vettel

"Het is een logisch gevolg van het feit dat we zo sterk zijn dit jaar. Andere teams vinden dat niet leuk en wil dat veranderen. Dit soort dingen zien we ook bij andere teams als die vooraan rijden."

De afgelopen jaren kreeg Mercedes veel kritiek en moest het zichzelf continu verdedigen. Het team domineerde de afgelopen drie seizoenen en de concurrentie probeerde het Duitse team ook vanachter de groene tafel te dwarsbomen.

Mattio Binotto, technisch directeur bij Ferrari, zegt dat de mindere vorm van het team geen gevolg is van de strengere controles van de FIA.

"We hebben een fase gehad waarin wij zeer sterk waren en nu heeft Mercedes die. Het is geen trend, maar ontwikkeling is zeer belangrijk. De opmerkingen omtrent olieverbranding zijn niet aan Ferrari gerelateerd en de aanpassingen aan de vloer hebben geen invloed gehad op onze prestaties."

De afgelopen vier races vonden plaats op circuits waarop Mercedes met haar krachtigere motor in het voordeel was. Op het high-downforce circuit van de Hungaroring ligt er voor Ferrari een ideale mogelijkheid om terug te slaan. 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen