Vettel: 'Het voelt goed om weer te strijden voor de titel'

31 jul. 2017 18:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Na twee mindere jaren bij Ferrari is Sebastian Vettel terug aan de top. De Duitser leidt met veertien punten voorsprong op Hamilton het kampioenschap en is hard op weg naar zijn vijfde wereldtitel.

Sebastian Vettel weet dat weg naar vijfde titel nog lang is

Op de Hungaroring behaalde Vettel alweer zijn vierde zege van dit Formule 1 seizoen. Ondanks een scheef trekkend stuur kwam zijn zege geen moment in gevaar. Mede omdat zijn snellere teamgenoot Raikkonen geen groen licht van het team kreeg om een aanval te plaatsen bij Vettel.

In tegenstelling tot Mercedes is er bij Ferrari wel degelijk een nummer één rijder. Een positie waardoor Vettel nu in het kampioenschap weer riant aan de leiding gaat.

Aan de aanwezige pers in Boedapest liet Vettel weten dat zijn droom nu eindelijk uitkomt.

"Om heel eerlijk te zijn, hier droom ik van. Ik wil gewoon winnen en het voelt dan ook goed om hier te staan."

"Onze missie was om terug te komen aan de top. Wat dat betreft zijn we duidelijk bezig aan een goed jaar. Je moet natuurlijk niet vergeten dat ik nog maar 2,5 jaar bij Ferrari zit."

Nadat Ferrari in het vorige seizoen werd ingehaald door het team van Red Bull Racing kwam het in de afgelopen winter sterk terug. Al bij de wintertesten in Barcelona kwam de Italiaanse renstal goed voor de dag. Waar teambaas Marchionne in voorgaande jaren direct hoog van de toren blies, bleef het nu angstvallig stil.

"In de winter waren we denk ik het team dat het minste van zich liet horen. Dat vond ik absoluut niet erg. Ik was juist blij dat we alleen maar hebben gewerkt en alles voor onszelf hebben gehouden. We hebben ons werk gedaan en een fantastische auto gebouwd."

Vettel heeft nu voor de tweede keer dit Formule 1 seizoen een riante voorsprong op Hamilton maar beseft zich terdege dat de weg naar zijn vijfde titel nog lang is.

"De vakantie komt nu zeker als geroepen, ik denk dat het voor iedereen goed is om wat tijd met familie door te brengen, de accu weer op te laden en dan weer fris te beginnen. Ik geloof echt dat we in staat zijn om dit kampioenschap te winnen. Maar daarvoor hebben we wel de volle 100% inzet van iedereen binnen het team nodig om daarin te slagen."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen