Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel houdt pleidooi over vurige wens F1-fans: "Misschien zelfs wel leuker"

Hij was dé grote publiekstrekker tijdens het Red Bull Formula Nürburgring-evenement afgelopen weekend: Sebastian Vettel. Hij was er om het publiek te vermaken, maar het overbrengen van een belangrijke boodschap ging daar hand in hand mee samen.

Vettel nurburgring 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Toen Sebastian Vettel afgelopen zaterdag in zijn titel winnende Red Bull RB7 stapte, was alles voor hem 'als vanouds'. Er was echter één groot verschil. De schreeuwende Renault V8 onder de kap werd aangedreven door synthetische en dus klimaatvriendelijke brandstof. Vettel glimt van trots als hij uitdraagt dat het zo ook kan.

"Het grotere doel van vandaag was om door te gaan met 'Race without Trace'. De auto liep op synthetische brandstof in plaats van op fossiele brandstof. We hoefden hiervoor dus geen extra olie op te pompen."

En of het verschil heeft gemaakt? "Zoals iedereen kon horen en zien werkte en presteerde de auto goed en iedereen genoot er net zo veel van en misschien juist nog wel een beetje meer."

"Het is geweldig om dit verhaal te kunnen vertellen en om tegelijkertijd enige verantwoordelijkheid te nemen. Dat wil ik graag overbrengen op anderen. Ik ga niemand vertellen wat ze wel of niet moeten doen, maar ik laat vooral zien wat er mogelijk is."

"Ik heb kinderen en ik geef ook om hun toekomst. Het is aan ons, maar ook aan hen om kleine en grote stappen te zetten op weg naar een volgende fase."

In de Formule 1 wordt gebruikt gemaakt van V6-turbomotoren, aangevuld met gecompliceerde hybride-componenten. Die formule blijft in 2026 grotendeels gelijk, al komt de MGU-H te vervallen. Die motoren zullen daadwerkelijk lopen op 'schone' brandstoffen, maar het rauwe geluid van weleer zal andermaal ontbreken.

Ook interessant:

Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt