Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Ik heb de F1-titel nog niet uit mijn hoofd gezet"

Sebastian Vettel kijkt met nog zes races te gaan tegen een achterstand van veertig punten aan in het kampioenschap. De Duitser heeft de titel echter nog niet uit zijn hoofd gezet.

"Ik geloof nog steeds dat we kans maken op de wereldtitel. Als we alles geven, dan denk ik dat we meer dan alleen een mathematische kans hebben", zo geeft Sebastian Vettel de aanwezige pers, waaronder Motorsport-Total, in Sotsji te verstaan op vrijdag.

De rekensom is eigenlijk heel makkelijk. Als Vettel alle races wint en Lewis Hamilton wordt telkens tweede, dan wint Vettel met twee punten verschil het kampioenschap. Toch wil de Ferrari-coureur zo niet naar de resterende zes races kijken:

"Het is allereerst mijn doel om hier in Rusland te winnen. Als dat is gelukt, dan is mijn volgende doel het winnen van de Grand Prix van Japan. Ik wil niet vijf of zes races vooruitkijken, ik focus me steeds op één race per keer." Vettel houdt daarvoor vast aan zijn gebruikelijke voorbereidingen op een Grand Prix en is niet van plan zijn benadering van een raceweekend te veranderen: "We hebben een gat te dichten en dat doe je normaal gesproken door zoveel mogelijk vóór de anderen te eindigen, maar dat is natuurlijk altijd het doel."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"