Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Ik liet het team in de steek in Baku'

Sebastian Vettel is in veel opzichten de F1-coureur van het seizoen 2017. Met een uitstekende vorm wist hij het WK lange tijd spannend te houden. Anderzijds was hij ook betrokken bij het incident in Baku, wat hem veel kritiek opleverde.

Het seizoen begon voor Sebastian Vettel uitstekend met een zege in Australië. Uiteindelijk ging de Ferrari-coureur de gehele eerste seizoenshelft aan de leiding en verloor hij deze tijdens de GP van Italië. Een week later was de Duitser betrokken bij de startcrash in Singapore. Zijn titelaspiraties liepen toen een flinke deuk op. In een interview met Autosport blikt de Duitser terug op de incidenten in Baku en Singapore. " Ik denk dat Baku erger was. Voor mijn gevoel liet ik het team in de steek, want het kostte ons een potentiële zege." " Singapore vind ik onderdeel van het racen. Het was erg ongelukkig, maar ik weet niet hoeveel startcrashes er al wel niet zijn geweest of nog gaan komen in de F1."

" Als je erbij betrokken bent dan is het altijd klote. Er is geen betere manier om het te omschrijven." De crash in Singapore kostte de Duitser vijfentwintig punten ten opzichte van rivaal Lewis Hamilton. Daar waar Vettel op weg leek om de leiding in het WK te veroveren, zette Hamilton een grote stap op weg naar de titel.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie