© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vettel: 'Ik mis Michael Schumacher'

23 mei 2018 14:02 Jan van der Burgt 0 reacties
Sebastian Vettel mist zijn landgenoot en goede vriend Michael Schumacher. De recordkampioen vormt nog altijd een belangrijke bron van inspiratie voor Vettel.

'Schumacher's records zijn buiten mijn bereik'

In Monaco laat Vettel in gesprek met het Italiaanse La Gazetta dello Sport weten dat hij Michael Schumacher mist op het circuit. De twee onderhielden altijd een hechte band, waarbij Schumacher het niet schuwde een soort mentorrol op zich te nemen ten opzichte van Vettel.

"Elke keer dat ik met hem sprak, wilde hij me wel ergens mee helpen. Zijn adviezen waren me erg dierbaar, zeker in de laatste drie jaar van zijn carrière", aldus Vettel.

Vettel benadrukt dat Schumacher niet alleen een briljant coureur was waar hij ontzettend veel van kon leren, maar ook dat Schumacher buitengewoon sympathiek was:

"Hij was sympathieker dan veel mensen denken. Maar ook ik zag twee Schumachers. De ene keer ontmoette ik de kampioen, de God die hij in mijn ogen was, maar op andere momenten trof ik de menselijke Schumacher."

"Hij heeft in mijn bijzijn nooit iets onaardigs gezegd. Hij is ook nooit naast zijn schoenen gaan lopen, behalve misschien na een paar glaasjes. Hij had altijd alles volledig onder controle. In een buggy, kart of F1-auto, hij maakte altijd de indruk elke situatie de baas te zijn."

Vettel jaagt op zijn vijfde wereldtitel en zijn eerste in dienst van Ferrari. Daarmee zou hij oude Schumacher-tijden doen herleven, maar Vettel weet dat hij nooit zo groot zal worden als Schumi:

"Zijn records blijven buiten mijn bereik. Ik wil net als hij wereldkampioen worden met Ferrari, maar daar houdt elke vergelijking wel op. Ik weet ook dat ik mezelf al gelukkig mag prijzen met vier wereldtitels."

Schumacher revalideert thuis in Zwitserland van een zwaar ski-ongeluk eind 2013, waarbij hij zwaar hersenletsel opliep. Over zijn toestand wordt door de familie zeer weinig losgelaten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen