Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel in de wolken met pole voor 200ste F1-race

Sebastian Vettel is zeer tevreden met zijn poleposition voor de Grand Prix van Bahrein, én met een auto die veel beter is dan in Australië.

Lange tijd leek Kimi Raikkonen op weg naar de poleposition voor de Grand Prix van Bahrein, maar uiteindelijk was het zijn Duitse teamgenoot Sebastian Vettel die onder de tijd van de Fin dook. Vettel had daar wel zijn laatste run in Q3 voor nodig, zo laat hij na afloop van de kwalificatie horen. "Ik had mijn eerste run in Q3 volledig weggegooid, dus ik was blij met een clean rondje in mijn tweede run. Ik wist dat ik bij het uitkomen van de laatste bocht weg moest blijven van de kerbs, om herhaling van mijn fout uit de eerste run te voorkomen."

Vettel is zeer tevreden met zijn auto die naar eigen zeggen veel beter reageert op zijn input dan in Australië: "Toen was het een gevecht met de wagen, nu was ik aan het genieten. We hebben de auto sinds Australië en gedurende het weekend flink weten te verbeteren. De auto doet wat ik wil." Net als na de goede performance van Ferrari op vrijdag rekent Sebastian zich ook na het behalen van poleposition nog niet rijk met het oog op de dag van morgen: "Nu voel ik me zeer goed, maar morgen is weer een andere dag. De race is lang en het wordt niet eenvoudig om de banden te sparen, al helpt het natuurlijk wel dat de auto gewoon ontzettend snel is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"