Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Indrukwekkend hoe Mercedes de rest naar huis rijdt'

Het was even slikken voor de concurrentie van Mercedes toen Lewis Hamilton het hele veld op meer dan zes tienden reed. Ferrari-coureur Sebastian Vettel hoopt dat de race morgen een ander beeld laat zien.

Na de vrije trainingen op vrijdag was Vettel niet tevreden over de balans in zijn auto. Zaterdag na afloop van de kwalificatie was de lach terug op het gezicht van de Duitser. "Het ging vandaag veel beter dan gisteren en hopelijk morgen nog beter. De balans in de auto was goed en we zaten er goed bij. Het was jammer van mijn foutje in bocht 13." Door dat foutje moest Vettel teamgenoot Raikkonen voorlaten en was het gat op Hamilton bijna zeven tienden. Veel meer dan vooraf gehoopt en Sebastian toonde zich onder de indruk van de Mercedes-motor. " Gelukkig sta ik achter Kimi, maar het gat naar Lewis was wel erg groot. Dit had denk ik niemand verwacht. Om eerlijk te zijn was het indrukwekkend! We konden ze goed volgen tot ze de motor vol open draaiden."

Ondanks de achterstand ziet de Ferrari-coureur kansen voor de race. Daarin zijn de verschillen doorgaans een stuk kleiner. " Laten we hopen dat ze morgen de motor terug moeten schroeven. De andere topteams zitten er dicht bij elkaar, waardoor het leuk kan worden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"