© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel is bijzonder teleurgesteld: "Doel was om poleposition te pakken"

15 sep. 2018 16:51 René Oudman 1 reacties
Met dank aan een superrondje - althans, dat dachten de insiders - reed Sebastian Vettel in de derde vrije training naar de snelste tijd. De Duitser maakte zich op voor zijn eerste poleposition sinds de Grand Prix van Duitsland, maar het mocht niet zo zijn voor de Ferrari-man. Vettel verslikte zich in Q3 en kwam niet verder dan een derde plaats.

Tot overmaat van ramp reed titelconcurrent Lewis Hamilton via een wereldronde naar de pole. De Brit ging ruim zes tienden rapper dan Vettel in de rondte. Ook Max Verstappen was sneller dan de Duitse Ferrari-coureur, die Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen wel achter zich wist te houden.

Vettel heeft na afloop van de Singaporese kwalificatie geen idee waar de wanprestatie aan te wijten is. "We wilden hier de pole gaan halen, maar dat is niet gelukt. Het was een rommelige kwalificatie en ik heb gewoonweg teveel tijd laten liggen in mijn snelle ronde. Tsja, dan wordt het niet veel beter dan een derde plaats", klinkt Vettel eerlijk.

"Natuurlijk is het verre van ideaal als je je een weg door het verkeer moet banen en er waren veel jongens die op dat moment op de baan rondreden, maar uiteindelijk geldt dat voor iedereen en kan je je resultaat er niet aan ophangen. Dit is niet wat ik wilde en ook niet waar het team naar uitkeek. Het gaat lastiger worden om te winnen vanaf P3, maar we hebben gelukkig een goede wagen", ziet Vettel toch nog een positief puntje.

Vorig jaar trainde Vettel zich nog naar pole, maar zat zijn wedstrijd er al na een paar honderd meter op. De Duitser gooide bij de start de deur dicht, waarop hij en teammaat Kimi Raikkonen verstrikt raakten in de opkomende Red Bull van Max Verstappen. Lewis Hamilton ging destijds met de overwinning aan de haal.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen