Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Vettel is een machine, hij voelt werkelijk alles in de wagen"

Viermaal werd hij wereldkampioen in de Formule 1 en ondanks dat een vijfde titel voor wat betreft 2018 buiten bereik lijkt, blijft Sebastian Vettel een van de meest gedecoreerde coureurs aller tijden. Toekomstig Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc heeft veel respect voor de Duitser.

De 21-jarige Monegask, die momenteel nog uitkomt voor het team van Sauber, werkt al drie jaren samen met Vettel. Leclerc maakt namelijk deel uit van de Ferrari Driver Academy en is in die hoedanigheid in het verleden meermaals bij tests en Grands Prix aanwezig geweest.

"Ik heb al veel kunnen leren van Vettel", vertelt Leclerc in de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid . "Hij is zo ontzettend strak gefocust op detail, de eerste keer dat ik dat meemaakte was ik onder de indruk. Ik reed destijds zelf in de GP3 Series en stond echt versteld van hem. Vettel is een machine, hij voelt alles tijdens het rijden en kan daar naderhand verslag van doen." Leclerc denkt zelf beter te zijn geworden, puur omdat hij naar Vettel heeft kunnen kijken. "Sebastian werkt extreem hard. Met talent kan je ontzettend goed zijn, maar als je ook nog ontzettend hard werkt dan word je onverslaanbaar. Nouja, je wordt nooit onverslaanbaar", corrigeert Leclerc zichzelf snel, "maar je hebt in ieder geval een streepje voor op de rest."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi