"Vettel is een machine, hij voelt werkelijk alles in de wagen"

18 okt. 2018 08:00 René Oudman 2 reacties
Viermaal werd hij wereldkampioen in de Formule 1 en ondanks dat een vijfde titel voor wat betreft 2018 buiten bereik lijkt, blijft Sebastian Vettel een van de meest gedecoreerde coureurs aller tijden. Toekomstig Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc heeft veel respect voor de Duitser.

De 21-jarige Monegask, die momenteel nog uitkomt voor het team van Sauber, werkt al drie jaren samen met Vettel. Leclerc maakt namelijk deel uit van de Ferrari Driver Academy en is in die hoedanigheid in het verleden meermaals bij tests en Grands Prix aanwezig geweest.

"Ik heb al veel kunnen leren van Vettel", vertelt Leclerc in de officiële Formule 1-podcast Beyond The Grid. "Hij is zo ontzettend strak gefocust op detail, de eerste keer dat ik dat meemaakte was ik onder de indruk. Ik reed destijds zelf in de GP3 Series en stond echt versteld van hem. Vettel is een machine, hij voelt alles tijdens het rijden en kan daar naderhand verslag van doen."

Leclerc denkt zelf beter te zijn geworden, puur omdat hij naar Vettel heeft kunnen kijken. "Sebastian werkt extreem hard. Met talent kan je ontzettend goed zijn, maar als je ook nog ontzettend hard werkt dan word je onverslaanbaar. Nouja, je wordt nooit onverslaanbaar", corrigeert Leclerc zichzelf snel, "maar je hebt in ieder geval een streepje voor op de rest."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen