Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel is klaar voor titelstrijd: "Ferrari vaart de juiste koers"

Eindelijk was het zover voor Sebastian Vettel: vrijdagochtend presenteerde diens werkgever Ferrari de bolide waarmee de 31-jarige Duitser een gooi naar het Formule 1-wereldkampioenschap wil doen. Vettel scoorde in het verleden al vier titels, maar wist nog nooit het goud te pakken met Ferrari.

Daar moet in 2019 eindelijk verandering in komen. Waar Vettel in de afgelopen twee seizoenen genoegen moest nemen met een tweede plek achter Lewis Hamilton, daar wil de Duitser dit jaar eindelijk hetzelfde bereiken als wat zijn legendarische landgenoot Michael Schumacher deed: kampioen worden in het Ferrari-rood.

Kort nadat de nieuwe Ferrari SF90 in Maranello aan de wereld is getoond, mag Vettel het woord nemen. " Buongiorno ", groet hij het aanwezige publiek in zijn beste Italiaans, "we zijn natuurlijk allemaal erg opgewonden. Dit", wijst de Duitser naar de nieuwe bolide, "is het eindproduct van maandenlang hard werken. Vandaag kunnen we eindelijk een blik werpen op onze nieuwste aanwinst." Vettel staat te popelen om in te stappen. "Pff, ik heb geen geduld! Helaas heb ik een kostuum aan, in plaats van een raceoverall. Gelukkig hoeft ik niet al te lang te wachten voor we met deze wagen het asfalt op mogen. Een prachtbolide om te zien, ik ben absoluut opgewonden! Ik weet zeker dat Charles (Leclerc, red.) hetzelfde denkt." Leclerc (21) is vanaf heden de nieuwe teamgenoot van Vettel. De jonge Monegask heeft van zitje geruild met Kimi Raikkonen, de man die in de voorgaande vier seizoenen naast Vettel aanschoof in de Ferrari-garage. Vettel verwacht dat Leclerc uit het juiste hout is gesneden. "Charles racet al zijn hele leven, al is het natuurlijk een grote stap om bij Ferrari aan te mogen sluiten." Met nieuwe teambaas Mattia Binotto heeft Vettel een goede verstandhouding. "Ik rijd hier al vier seizoenen en Mattia is op Enzo's zoon Piero Ferrari na ongeveer de langstzittende binnen het team, dus we kennen elkaar al goed." Voor 2019 verwacht de viervoudig wereldkampioen vuurwerk. "Ik zie uit naar dit seizoen. Ferrari vaart de juiste koers en hopelijk kunnen we onszelf blijven verbeteren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"