© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Vettel is nu eenmaal geen Schumacher"

Iemand die bij uitstek geschikt is om Sebastian Vettel en Michael Schumacher met elkaar te vergelijken, is Jock Clear. De engineer heeft met beide coureurs gewerkt.

Voordat de engineer Jock Clear uitlegt waarom Michael Schumacher en Sebastian Vettel juist niet met elkaar te vergelijk zijn, legt hij in gesprek met Speedweek uit waarin de twee Duitse topcoureurs op elkaar lijken.

"Voor alle topcoureurs geldt dat ze een ongelooflijk scherp oog voor details hebben. Daarbij kijken ze niet alleen kritisch naar de auto, maar ook naar de mensen waarmee ze werken. Ze vragen het uiterste van zichzelf en van de mensen om hen heen. Dat geldt voor Vettel, dat geldt voor Schumacher, maar dat geldt ook voor een Lewis Hamilton."

Op de uitnodiging om Michael Schumacher en Sebastian Vettel in detail met elkaar te vergelijken, gaat Clear niet in. Bewust niet: "Het heeft geen zin om twee rijders met elkaar te vergelijken, ze hebben immers nooit in dezelfde tijd met hetzelfde materiaal gereden."

"Vettel zal allicht een betere coureur zijn geweest als hij meer van Schumacher in zich had gehad, maar andersom geldt dat ook. Michael had een completer coureur kunnen zijn als hij bepaalde trekjes van Vettel had gehad. Aan dergelijke vergelijkingen kleven nu eenmaal veel mitsen en maren", besluit Clear.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen