Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Vettel is nu eenmaal geen Schumacher"

Iemand die bij uitstek geschikt is om Sebastian Vettel en Michael Schumacher met elkaar te vergelijken, is Jock Clear. De engineer heeft met beide coureurs gewerkt.

Voordat de engineer Jock Clear uitlegt waarom Michael Schumacher en Sebastian Vettel juist niet met elkaar te vergelijk zijn, legt hij in gesprek met Speedweek uit waarin de twee Duitse topcoureurs op elkaar lijken.

"Voor alle topcoureurs geldt dat ze een ongelooflijk scherp oog voor details hebben. Daarbij kijken ze niet alleen kritisch naar de auto, maar ook naar de mensen waarmee ze werken. Ze vragen het uiterste van zichzelf en van de mensen om hen heen. Dat geldt voor Vettel, dat geldt voor Schumacher, maar dat geldt ook voor een Lewis Hamilton." Op de uitnodiging om Michael Schumacher en Sebastian Vettel in detail met elkaar te vergelijken, gaat Clear niet in. Bewust niet: "Het heeft geen zin om twee rijders met elkaar te vergelijken, ze hebben immers nooit in dezelfde tijd met hetzelfde materiaal gereden." "Vettel zal allicht een betere coureur zijn geweest als hij meer van Schumacher in zich had gehad, maar andersom geldt dat ook. Michael had een completer coureur kunnen zijn als hij bepaalde trekjes van Vettel had gehad. Aan dergelijke vergelijkingen kleven nu eenmaal veel mitsen en maren", besluit Clear.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"