Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel jaloers op 'brutale' Verstappen: "Dit heb ik zelden gezien in vijftien jaar F1'

Sebastian Vettel zal niet meer met Max Verstappen racen in F1, maar de afgelopen jaren heeft hij daar wel van genoten. Althans, soms was hij wel wat jaloers.

Door de jaren heen hadden Max Verstappen en Sebastian Vettel wel eens wat ruzie op de baan, vooral toen de Duitser nog reed voor Ferrari, maar het respect tussen de twee kampioenen is groots. Beiden schoven recent aan bij een talkshow op de Oostenrijkse tv, waar Vettel werd gevraagd naar de prestaties van de regerend wereldkampioen. Vettel moet toegeven dat Verstappen zeker in zijn jongere jaren nogal brutaal reed, maar daar hield Seb wel van. Dat iemand zo zelfverzekerd toetreedt tot de sport, dat zag de Duitser niet vaak gedurende zijn loopbaan in de koningsklasse van de autosport. "Als je in de auto zit en duelleert op de baan, dan zie je vaak wat bij anderen dat je vervolgens zelf ook uitprobeert en kopieert. Vaak denk je dat dat moet lukken, maar zo werkt het niet bij Max... Ik heb het zelden gezien in mijn vijftien jaar in F1 dat er iemand langskomt en in het begin ook een beetje brutaal is. En dat is absoluut oke. Hij rijdt een beetje met zijn ellebogen."

Jaloezie

De lofzang is nog niet voorbij, want Vettel roemt de controle en het inzicht waarover zijn voormalig F1-concurrent beschikt. "Het zijn een of twee acties waarbij Max iets met de auto doet en dan denk je 'ik weet niet of ik dat zou kunnen'." "Sommige manoeuvres, inhaalacties in bepaalde omstandigheden, waarbij je achteraf denkt 'ik weet niet of ik dat voor elkaar zou hebben gekregen'. Max heeft een ongelooflijk gevoel voor de auto en een ongelooflijke controle", aldus Vettel. "Verstappen leest de situaties altijd extreem snel. Om in het moment meteen de situatie te kunnen herkennen en te reageren: je kan daar alleen maar jaloers je petje voor af nemen. Ik hoop dat het zo doorgaat en dat Max nog veel plezier heeft", zo sluit de viervoudig kampioen af.

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"