Vettel: "Je mag tegenwoordig niks meer zeggen"

16 okt. 2018 07:30 Jan van der Burgt 6 reacties
Sebastian Vettel baalt ervan dat F1-coureurs tegenwoordig nauwelijks meer hun frustraties kunnen uiten, omdat alle woorden van coureurs op een weegschaal worden gelegd.

Coureurs komen na een race in een ruimte bij elkaar waar ze weliswaar onder elkaar zijn, maar waar elk woord dat ze zeggen woord gehoord door camera's en microfoons. Eerder dit jaar werd bijvoorbeeld nog vastgelegd hoe Lewis Hamilton Max Verstappen een 'dickhead' noemde na hun touche tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Het gevolg was een enorme rel, die de race daarop publiekelijk door Verstappen en Hamilton werd gesust. Dergelijke praktijken zouden volgens Sebastian Vettel niet nodig moeten zijn. Coureurs zouden wat hem betreft moeten kunnen zeggen wat ze voelen.

"Ik vind dat je gewoon moet kunnen zeggen dat iemand geen ballen heeft getoond of dat iemand er een potje van heeft gemaakt op de baan. Dat kan echter niet, elk woord wordt direct breed uitgemeten in de pers", zo doet de Ferrari-coureur zijn verhaal in gesprek met de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

In 2012 noemde Vettel de Indiër Narain Karthikeyan een komkommer, omdat hij zijn band lek had gereden. Ook dat is wat de Ferrari-coureur betreft een voorbeeld van wat prima zou moeten kunnen: "Men stelde zich hardop de vraag hoe ik dat in mijn hoofd haalde, maar kom op, het waren slechts woorden. Ik zou een dergelijke opmerking ook zonder problemen incasseren. Het is jammer dat dit soort dingen niet langer gezegd kunnen worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen