Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel krijgt steun van concurrerende teambaas: "Hij is niet vergeten hoe hij moet rijden"

Sebastian Vettel kende zeker geen droomstart bij zijn nieuwe team Aston Martin. McLaren-teambaas Andreas Seidl zag dat ook, maar denkt dat de Duitser er wel weer gewoon bovenop komt.

Vettel Aston Martin Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

Het debuutweekend van Sebastian Vettel als coureur van Aston Martin verliep op z'n zachtst gezegd niet naar behoren. De viervoudig wereldkampioen kwalificeerde zich als achttiende, maar werd na het negeren van gele vlaggen teruggezet naar de laatste plaats. In de race botste hij met Esteban Ocon en finishte hij uiteindelijk teleurstellend als vijftiende.

Andreas Seidl, de teambaas van concurrent McLaren, erkent in gesprek met het Duitse Sport1 dat het raceweekend van Vettel en het team 'niet zo goed verliep'. Toch gelooft hij dat de Heppenheimer voor een omslag kan zorgen. "Als viervoudig wereldkampioen verwacht ik van hem dat hij terug zal vechten."

Seidl probeert zich daarvoor in zijn collega Otmar Szafnauer, teambaas van Aston Martin, te verplaatsen. "Het enige wat je aan de pitmuur kan doen na zo'n incident is de coureur weer rustig krijgen en hem helpen zich op de hoofdzaken te concentreren", meent Seidl. "Laat eerst even een half uur voorbijgaan om de gemoederen te laten bedaren. Dan moet je gaan analyseren wat er is gebeurd en zo nodig stappen ondernemen."

De McLaren-teambaas heeft er alle vertrouwen in dat Vettel er weer bovenop komt en punten voor zijn team binnen zal gaan harken. "Sebastian is zeker niet vergeten hoe hij moet rijden. Er is een reden waarom hij vier keer wereldkampioen is geworden. Hij had ook echt sterke races bij Ferrari en die zal hij ook bij Aston Martin hebben. Ik denk dat we daar dit jaar mooie resultaten van Sebastian zullen zien."

Ook interessant:

Krijgen we weer een waanzinnig gevecht tussen Lewis en Max, ditmaal op Imola? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365 met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host DJ Mental Theo.

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade