Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2020

Vettel kritisch op herhalingen crash Grosjean: "We zijn mensen, geen machines"

Sebastian Vettel vindt dat de FOM (de rechtenhouder van de televisie-uitzendingen van de Formule 1) zorgvuldiger had moeten omgaan met de crash van Romain Grosjean. De viervoudig wereldkampioen kon zich niet vinden in het veelvuldig herhalen van het ongeluk op televisie en vindt dat dit in de toekomst voorkomen moet worden.

Ook bij Sebastian Vettel zat de schrik er goed in na het huiveringwekkende ongeluk van Romain Grosjean. De Ferrari-coureur was dan ook blij te horen dat de verwondingen van de Fransman bleken mee te vallen, maar toonde zich ook kritisch richting het Formula One Management, dat verantwoordelijk is voor de uitzending van de races. De beelden van de crash werden tijdens de rode vlag-situatie die daarop volgde vaak herhaald, maar dat was volgens Vettel niet nodig geweest.

"Toen ik eenmaal hoorde dat hij uit de auto was, was dat een grote opluchting. Daarna heb ik niet teveel naar de beelden zitten kijken", vertelt Vettel over hoe hij de momenten na het ongeluk beleefde tegen onder meer RacingNews365. "Ik ben naar mijn kamer gegaan en ben me gewoon klaar gaan maken (voor de herstart, red.). Dat was de juiste keuze."

Vettel wilde namelijk helemaal niet kijken naar de beelden van het ongeluk en de crash site. De Duitser laat doorschemeren dat hij het vanuit ethisch oogpunt niet vond kunnen dat de beelden werden uitgezonden. "Ik ben het er niet mee eens dat de beelden steeds maar opnieuw werden laten zien", doelt Vettel op de vele herhalingen die de FOM op televisie uitzond. "Uiteindelijk zijn wij mensen die racen en geen machines. Ik snap dat mensen het interessant vinden om crashes te zien en een auto in brand te zien staan, maar het is niet zo leuk voor degene die erin zit."

Met het argument van Toto Wolff dat in het huidige tijdperk met social media de beelden toch wel online verschenen en de FOM ze beter zelf kon uitzenden, zodat men de controle houdt over de getoonde beelden, lijkt niet een geldig argument voor Vettel. "Misschien kunnen we hiervan leren en dit soort beelden in het vervolg niet meer herhalen."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Romain Grosjean overleefde een horrorcrash tijdens de GP van Bahrein. Max Verstappen was allerminst onder de indruk van Alexander Albon en voert de druk op Red Bull op. Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2020 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"