Vettel: 'Kwalificatie Ferrari moet beter'

07 feb. 12:00 Arthur Wulms 0 reacties
Sebastian Vettel hoopt dat Ferrari in 2018 het kwalificatieduel met Mercedes spannender kan maken.Ze hopen hierdoor het gat te dichten naar Mercedes. De Italiaanse renstal pakte namelijk maar vijf keer pole position in 2017, terwijl Hamilton op zaterdag de basis legde voor zijn wereldtitel.

Sebastian Vettel kaart verbeterpunten Ferrari aan

Het duel tussen Mercedes en Ferrari was een van de hoogtepunten van het 2017 seizoen. Na jaren van Duitse dominantie stond er eindelijk een ander team op om het gevecht aan te gaan. Ferrari was sterker dan verwacht en Sebastian Vettel werd ineens titelkandidaat. De rode bolide had genoeg snelheid tijdens de race maar miste nog de nodige snelheid tijdens de kwalificatie. Sebastian Vettel wist slechts vier keer pole position te veroveren, dit vindt de Duitser te weinig. In gesprek met Speed Week verteld hij waar de verbeterpunten liggen voor het team uit Maranello. 

''Onze kwalificatiesnelheid moet veel beter. Als we voor de Mercedes-coureurs kunnen starten is het lastig om ons nog in te halen. De pure snelheid van de Mercedes lag hoger tijdens de kwalificatie. In de race was het een gelijkwaardiger duel.'' 

De viervoudig wereldkampioen weet dat het een hele klus wordt om de Duitsers te verslaan in 2018.

''Op aerodynamisch gebied waren we ongeveer gelijkwaardig aan Mercedes. Dat was een verrassing aangezien zij hier andere jaren de sterkste in waren. Mercedes was nog steeds heel sterk, maar dit keer konden we volgen."

"We weten wat onze sterktes en zwaktes zijn. Het zou mooi zijn als we in een keer al onze gebreken kunnen verhelpen. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan.''

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen