Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel maakt zich geen enkele zorgen na kwijtraken leiding in F1-kampioenschap

Sebastian Vettel had na drie Formule 1 races een riante voorsprong op zijn naaste rivaal Lewis Hamilton, maar na de GP van Baku zijn de rollen omgedraaid. Hamilton heeft nu vier punten voorsprong, maar de Duitser maakt zich nog geen zorgen en ziet nog volop mogelijkheden voor zijn vijfde wereldtitel.

"Nee, ik maak me totaal geen zorgen nu Hamilton de leiding heeft overgenomen. Het belangrijkste is dat we een goede auto hebben. We hebben een auto waarmee een sterke kwalificatie kunnen neerzetten en als we vooraan kunnen starten dan doe we absoluut mee voor de zege. Onze racepace is namelijk erg goed." De inzet tussen Vettel en Hamilton is een vijfde wereldtitel en met slechts vier punten voorsprong voor Hamilton ligt de titelstrijd nog volledig open. Ook een 'derde' kan er nog gemakkelijk mee vandoor gaan. Vettel heeft er in ieder geval meer vertrouwen in dan vorig jaar toen hij een mindere tweede seizoenhelft kende en daardoor de titel naar Hamilton zag gaan.

"Ik maak me totaal geen zorgen omdat het compleet anders is dan vorig jaar. Toen waren we in de kwalificaties niet competitief genoeg en ook in het tweede deel waren we niet in staat om vooraan het verschil te maken," aldus een openhartige Vettel tegenover Crash.net. "Dit jaar zijn we een stuk sneller geworden en kunnen we ook echt verschil maken. Zoals ik al zei, ik maak me dan ook totaal geen zorgen omdat onze auto simpelweg goed is en we er voor moeten zorgen dat onze auto goed blijft."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"