Vettel: 'Media overdrijven graag en blazen dingen op'

11 okt. 2017 16:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Ferrari-president Sergio Marchionne laat met regelmaat van zich horen. Soms gaat dit gepaard met straffe taal. Volgens Sebastian Vettel worden de woorden van zijn baas vaak uit hun verband getrokken.

Vettel: 'Woorden Marchionne worden vaak uit hun verband getrokken'

Vettel heeft totaal geen moeite met de uitlatingen van Marchionne. Wel vindt de Duitser het jammer dat de verhalen te vaak worden opgeklopt, waardoor ze een negatieve lading krigjen.

"Binnen Ferrari is het geen probleem, we kunnen er prima mee omgaan. De media maakt het vaak veel groter dan het in werkelijkheid is. Ik heb vaak het gevoel dat het regelmatig misgaat bij de vertaling of interpretatie van zijn uitspraken", laat Vettel aan Motorsport-Total.com weten.

"Het belangrijkste is dat het geen negatief effect heeft op ons team. Onze president is eerlijk en straight to the point. Daar heeft hij alle recht toe. Hij heeft altijd zijn redenen gehad om bepaalde uitlatingen te doen. Het is een faire man."

Volgens Vettel wordt er te vaak de sensatie opgezocht door de media, die woorden opkloppen of slecht vertalen.

"Zijn uitspraken worden met regelmaat overdreven of uit hun verband getrokken. Dit zorgt voor commotie, maar alleen bij de buitenwereld. Sergio praat intern exact hetzelfde als daarbuiten. Hetgeen wat er in de media vertelt wordt is voor ons geen nieuws. De buitenwereld hecht er meer waarde aan en zorgt soms voor onnodige ophef."

Recent was sprak Marchionne van een reorganisatie binnen Ferrari na de kwaliteitsproblemen en uitvalbeurten. Dit werd door enkele media opgevat als zijnde dat de positie van teambaas Arrivabene wankelde.

"Marchionne is een slimme man, maar in tegenstelling tot veel anderen neemt hij geen blad voor zijn mond."

Volgens Vettel heeft Ferrari de juiste mensen aan boord om succesvol te worden, maar moet de samenwerking intern nog beter. "Het potentieel is er en we hebben genoeg getalenteerde mensen aan boord. Het is alleen nog zaak om de samenwerking te optimaliseren."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen