Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Mercedes drie tot vier tiende voor op de rest'

Sebastian Vettel mag dan de eerste race in Australië gewonnen hebben, hij denkt echter dat Mercedes de snelste is van het veld. De voorsprong van Mercedes op concurrenten Ferrari en Red Bull bedraagt volgens hem drie tot vier tienden.

Sebastian Vettel verschijnt met 25 punten aan de start in Bahrein vanwege zijn overwinning bij de Grand Prix van Australië. De Duitser trok de wedstrijd naar eigen zeggen 'enigszins gelukkig' naar zich toe. Vettel ziet Mercedes nog altijd als snelste van het veld. Vettel bekijkt de situatie realistisch en denkt dat het gat tussen Mercedes en Ferrari nog wel een aantal tienden bedraagt. "Als je kijkt naar de snelheid in Barcelona (test red.) en Melbourne dan is het duidelijk dat Mercedes nog altijd de snelste is, waarschijnlijk met drie tot vier tienden voorsprong."

Vettel beargumenteert zijn statement: "Dat zagen we ook tijdens de race in Australië. Hamilton controleerde de race vanaf het begin en pushte wanneer dat nodig was. Dan heb je de volledige controle. Dat is het eerlijke verhaal, maar daarachter is het wel close." Hamilton reed een geweldige kwalificatie in Australië. De Brit reed beide Ferrari-coureurs Vettel en Raikkonen en Red Bull-coureur Max Verstappen op bijna zeven tienden. De Duitser is echter overtuigd dat die kwalificatie geen nauwkeurige weerspiegeling is van de krachtsverhoudingen. "Het verschil in de kwalificatie was groter dan dat het zou moeten zijn. In Q3 reed Hamilton gewoon een perfecte ronde. Verstappen en ik maakte in die sessie een kleine fout waardoor het gat groter was."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"