Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Mercedes is de grote favoriet'

Sebastian Vettel wijst voorafgaand aan het seizoen Mercedes aan als de grote favoriet. Van zijn eigen Ferrari verwacht hij dat ze opnieuw dichtbij zullen zitten.

Sebastian Vettel verwacht dat Ferrari ook in 2018 in de achtervolging op Mercedes moet. De Duitser wijst de constructeur uit zijn geboorteland aan als de grote favoriet voor de start van het nieuwe kampioenschap. Gevraagd naar de verhoudingen tussen Ferrari en Mercedes, geeft Vettel aan dat deze in zijn ogen onveranderd zijn ten opzichte van vorig jaar: "Ik denk dat Mercedes nog steeds het te kloppen team is", zo wordt Vettel geciteerd door ESPN. "Als wij daar op onze beurt heel kort achter kunnen zitten, is het uitgangspunt ook voor ons erg goed."

Het is nu nog maar maart. Vettel weet dat er richting het eind van het seizoen in november nog veel kan veranderen: "We gaan een lang jaar tegemoet en we zullen net zo lang blijven pushen." Op de vraag of Ferrari van 2017 op 2018 net zo'n grote stappen kan maken als van 2016 op 2017, blijft Vettel het antwoord schuldig. "Geen idee eigenlijk. Het ziet er tot nu toe allemaal prima uit, maar alle vergelijkingen gaan tot nu toe mank door de slechte omstandigheden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"