Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Mick Schumacher is meer dan 'de zoon van'"

Nu Mick Schumacher is opgenomen in de talentenpoule van Ferrari, mag Sebastian Vettel hem zijn teamgenoot noemen. De Duitser is blij dat de zoon van zijn goede vriend Michael Schumacher het zo ver heeft weten te schoppen.

"Ik ben blij voor Mick en ik blij voor Michael dat hij het nu al zo ver heeft weten te schoppen", zo geeft Sebastian Vettel te kennen in gesprek met Sport Bild . Vettel ziet in de Mick Schumacher natuurlijk de zoon van zijn goede vriend Michael Schumacher terug, maar de jongeling is meer dan dat.

"Hij is natuurlijk ook gewoon iemand die met hele goede prestaties heeft bewezen een zeer goede coureur te zijn. En ja, aan de andere kant ontkomt hij niet aan het feit dat hij nu eenmaal 'de zoon van' is. Dat zal voor- en nadelen hebben." Met zijn achternaam komen hooggespannen verwachtingen. Volgens Vettel is het echter zaak om Mick te laten rijpen in zijn eigen tempo: "Ik hoop dat hij de tijd en ruimte krijgt om de laatste stappen richting de Forule 1 te zetten. Als hij maar eerlijk behandeld wordt, komt hij er wel", vervolgt Vettel, die niet per se de rol van mentor voor zichzelf ziet weggelegd, zoals Michael Schumacher dat voor hem was. "Ik zie mezelf niet zozeer in de rol van leermeester. Met Michael was dat anders, ik keek echt tegen hem op. Mick daarentegen kan leunen op zijn familie, al is hij van harte welkom bij me als hij ooit vragen heeft. Of ik kan vervolgens ook kan helpen, is weer een andere vraag."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'