Vettel moet zich bij stewards melden, gridstraf dreigt

19 okt. 2018 20:08 René Oudman 0 reacties
Titelrivaal Lewis Hamilton moet in de aanstaande Grand Prix van de Verenigde Staten acht punten meer scoren dan Sebastian Vettel om zijn vijfde wereldtitel veilig te stellen en kort nadat het weekend van start is gegaan, lijkt de Duitse Ferrari-coureur zijn tegenstrever een handje te helpen.

Vettel moet zich namelijk melden bij de wedstrijdleiding omdat hij niet voldoende gas terug zou hebben genomen tijdens een code rood.

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas moest het rode vod uit worden gebracht omdat Charles Leclerc kortstondig van de baan was gegaan. De Monegask had door te spinnen veel grind op het asfalt gebracht.

Op weg terug naar de pitstraat zou Vettel te hard hebben gereden. Als dat inderdaad zo blijkt te zijn, dan kan de Duitser een gridstraf verwachten. Daniel Ricciardo (GP Australië) en Esteban Ocon (GP Japan) werden voor hetzelfde vergrijp eerder dit seizoen al eens drie plaatsen teruggezet.

Vettel heeft een achterstand van 67 punten ten opzichte van Hamilton. De Duitser zal in elk van de volgende drie Grands Prix moeten winnen om zijn achterstand op de Brit in te lopen, waar Hamilton op zijn beurt niet mag scoren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen