Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel moet zich bij stewards melden, gridstraf dreigt

Titelrivaal Lewis Hamilton moet in de aanstaande Grand Prix van de Verenigde Staten acht punten meer scoren dan Sebastian Vettel om zijn vijfde wereldtitel veilig te stellen en kort nadat het weekend van start is gegaan, lijkt de Duitse Ferrari-coureur zijn tegenstrever een handje te helpen.

Vettel moet zich namelijk melden bij de wedstrijdleiding omdat hij niet voldoende gas terug zou hebben genomen tijdens een code rood.

Tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas moest het rode vod uit worden gebracht omdat Charles Leclerc kortstondig van de baan was gegaan. De Monegask had door te spinnen veel grind op het asfalt gebracht. Op weg terug naar de pitstraat zou Vettel te hard hebben gereden. Als dat inderdaad zo blijkt te zijn, dan kan de Duitser een gridstraf verwachten. Daniel Ricciardo (GP Australië) en Esteban Ocon (GP Japan) werden voor hetzelfde vergrijp eerder dit seizoen al eens drie plaatsen teruggezet. Vettel heeft een achterstand van 67 punten ten opzichte van Hamilton. De Duitser zal in elk van de volgende drie Grands Prix moeten winnen om zijn achterstand op de Brit in te lopen, waar Hamilton op zijn beurt niet mag scoren.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi