Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel neemt het voor Hamilton op na ‘dickhead’-opmerking

Sebastian Vettel is in de bres gesprongen voor Lewis Hamilton. De Brit noemde Verstappen vanwege zijn actie op de baan een eikel, wat volgens Vettel een compleet logische reactie was.

Het was vast niet de bedoeling dat mensen de opmerking van Hamilton zouden horen, maar dat gebeurde wel. Toen Hamilton er in de persconferentie naar gevraagd werd, was het titelrivaal Sebastian Vettel die het woord nam. “Ik weet niet wat er precies is voorgevallen, maar we hebben allemaal weleens gevloekt op iemand. We vechten op de baan hard en close met elkaar, en dan zeggen we vanwege de oplopende adrenaline weleens minder chique dingen.”

“Als in de voetbalsport iemand getackeld wordt, hoef je toch ook geen nette, beleefde antwoorden te verwachten? Ik vind het niet gerechtvaardigd dat wij wel met dit soort ‘shit questions’ te maken krijgen.” Vettel, zichtbaar geërgerd door de vraag, gaat nog even door: “Als ik je nu in je gezicht sla, leg je mij ook niet vriendelijk en geduldig uit dat het niet netjes is om dat te doen. Het zijn menselijke reacties en dan is het niet nodig dat jullie ons terechtwijzen en een verhaal willen maken op basis van niks.”

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"