Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel onder de indruk van Schumacher: "Als eerste binnen en als laatste weg"

Mick Schumacher eindigde zijn eerste jaar in de Formule 1 als negentiende, maar toch vond Sebastian Vettel het seizoen van de jongeling indrukwekkend. Hij hoopt dan ook dat Haas volgend jaar een betere auto bouwt voor Schumacher.

Schumacher Vettel Oostenrijk
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Het debuut-jaar van Mick Schumacher liep waarschijnlijk niet helemaal als hij had gewild. De Duitser haalde in 2021 geen één punt, maar wist zijn teamgenoot bijna elke race te verslaan. Landgenoot Sebastian Vettel is daarom nog steeds onder de indruk van de debutant.

"Ik denkt dat het moeilijk te beoordelen is, omdat de auto dit jaar echt niet goed is. Uiteraard heb ik hem gevolgd en ja, ik vind dat hij het ongelooflijk goed heeft gedaan", zegt de Aston Martin-coureur in gesprek met Formula1.com.

"Om met zo'n slechte auto een paar keer in Q2 terecht te komen, sterke dingen te laten zien in de race, te vechten met een aantal auto's die veel sneller zijn en daarbij in de buurt te blijven, dat is een geweldige prestatie", vindt Vettel.

De Duitser is van menig dat zijn jonge landgenoot ook goed is geweest voor het team van Haas. "Hij heeft het hele team ook een boost gegeven. Ik denk dat de balans vanaf het begin van het seizoen voor dat team slecht is geweest omdat ze geen ontwikkeling hadden en ze al ver achter lagen."

"Maar ik denk dat als je het hele jaar door kijkt, Mick heel blij en enthousiast is geweest en aangetoond heeft er graag wat voor te willen doen. Hij is altijd als een van de eerste binnen op het paddock, zo niet de eerste, en vertrekt als een van de laatsten", weet Vettel.

De Aston Martin-coureur vindt dan ook dat Schumacher een uitstekend seizoen heeft gereden en hoopt dat hij volgend jaar een betere auto krijgt. "Hij heeft veel interesse getoond om te proberen het team vooruit te stuwen."

"Ook met wat hij op de baan heeft laten zien, afgezien van een paar kleine fouten die gebeuren in je eerste jaar, denk ik dat hij het geweldig heeft gedaan. Dus ik hoop echt voor hem dat hij volgend jaar een veel betere auto krijgt, zodat hij kan laten zien waartoe hij in staat is."

Ook interessant:

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels