Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Vettel onder vuur: "Viervoudig wereldkampioen-onwaardig"

Met Sebastian Vettel en Charles Leclerc beschikt Ferrari over twee coureurs die races kunnen winnen. Voormalig Formule 1-coureur Eddie Irvine vindt echter dat het Italiaanse team Leclerc moet voortrekken, omdat hij veel sneller zou zijn dan zijn Duitse teamgenoot.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Dit seizoen heeft Ferrari voor het eerst sinds lange tijd geen duidelijke kopman. Sebastian Vettel en Charles Leclerc krijgen meer en meer de vrijheid om met elkaar te racen. Onverstandig, vindt Eddie Irvine. Volgens hem moet Ferrari Leclerc aanwijzen als absolute leider.

"Aan het begin van het seizoen dacht ik al dat Leclerc een goede kans zou maken om Vettel te verslaan. Ik vind Vettel geen waardig viervoudig wereldkampioen", stelt de voormalig Ferrari-coureur tegenover Betway. "Ik denk dat hij een goede coureur is, maar hij maakt erg veel fouten. Ik heb sowieso nooit gedacht dat Vettel een overdreven snelle coureur was. We zagen dat hij bij Red Bull om de oren werd gereden door Daniel Ricciardo en dat zien we nu weer gebeuren."

Ferrari had volgens Irvine tijdens dit seizoen betere resultaten kunnen behalen, als het team zich niet zo vaak op de Duitser had gericht. "Dit seizoen wordt Vettel niet opgeofferd tijdens de race, omdat hij een viervoudig wereldkampioen is. Daardoor heeft het team wedstrijden verloren. Ferrari moet zich dus focussen op Leclerc. Hij is de enige coureur die op hetzelfde niveau kan racen als Lewis Hamilton. Vettel wordt namelijk helemaal zoek gereden door Hamilton als zij de strijd met elkaar aangaan."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, met autocoureur Tim Coronel, Formule 1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

17 reacties

    Exclusief Mick Schumacher: “Verstappen en Norris zijn nog van ander niveau”