Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Vettel ontkracht Red Bull-geruchten: "Elkaar al tijden niet gesproken"

Aston Martin werkt een moeizaam seizoen af in de Formule 1 en Sebastian Vettel heeft daar direct onder te lijden. Geruchten brengen hem in verband met een vervroegd afscheid van Aston Martin, maar ook met Red Bull. Wat is er waar van welke geruchten?

Vettel Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Het is tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna dat Sebastian Vettel de vraag krijgt wat er waar is van de geruchten die claimen dat hij gesproken heeft met Red Bull-teambaas Christian Horner. De Brit zou volgens die verhalen daar het initiatief voor hebben genomen. Vettel echter weet van niks.

"Ik heb Christian al in tijden niet meer gesproken, dus geen idee... Het is niet waar", zo begint hij ten overstaan van onder andere RacingNews365, om vervolgens in te gaan op de bredere vraag hoe zijn toekomst eruitziet. Ligt die toekomst überhaupt bij Aston Martin?

"De tijd zal het leren. De focus ligt nu op het heden. We hebben een enorme berg te beklimmen. Daar zullen we niet in één dag in slagen en daar zullen we ook niet in één maand in slagen. Maar we zullen de route voor die klim uitstippelen en die route zal denk ik ook bepalen hoe de volgende drie à vier jaar eruitzien."

Einde voor Vettel in zicht?

Vettel echter geeft ruimhartig toe dat hij al eerder heeft nagedacht over het naderende einde van zijn F1-leven: "Er komt voor iedereen de dag dat het avontuur erop zit en een nieuw avontuur begint, wat dat ook mag zijn. Ik weet alleen wel heel zeker dat ik nooit vragen ga stellen aan coureurs. Daar ligt niet mijn kracht."

Het is een duidelijke plaagstoot van Vettel richting het aanwezig journaille. Pierre Gasly, tevens aanwezig tijdens die persconferentie, haakt daar graag op in: "Jij zal ook een irritante journalist zijn. Doe het niet. Doe ons dat niet aan."

Het laatste woord is vervolgens voor Vettel: "Herinner me daar nog maar eens aan op het moment dat ik op het punt sta die fout te maken. Maar goed. Ik weet het niet. Natuurlijk heb ik al over zaken nagedacht voordat ik mijn huidige contract tekende. Genoeg ideeën, maar we zien wel wat er gaat gebeuren."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull