© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel op het matje geroepen na kwalificatie GP Brazilië

10 nov. 2018 19:18 Jan van der Burgt 2 reacties
Er loopt een onderzoek naar Sebastian Vettel na de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië. Hij werd naar de weegbrug geroepen, maar in de haast lapte Vettel vrijwel alle regels aan zijn laars.

Het FIA-document stelt dat Sebastian Vettel weigerde zijn motor af te zetten toen hij naar de weegbrug werd geroepen. In plaats van op de weegschalen geduwd te worden, reed hij er op eigen kracht op, om ook op eigen kracht weer weg te rijden.

Door weg te rijden zoals hij deed, molesteerde hij de weegbrug, uiteraard tot ongenoegen van de FIA. Sebastian Vettel denkt er ondertussen het zijne van. Wat hem betreft had hij nooit naar de weegbrug geroepen mogen worden.

"Dat is hartstikke oneerlijk als de omstandigheden zo wisselvallig zijn als vandaag. Daar wil je à la minute op inspelen. Het is misschien niet handig van mij om nu te reageren, maar ze moesten gewoon opschieten", aldus Vettel na afloop van de kwalificatie.

Verder is de Duitser overigens prima te spreken over de kwalificatie: "Ik maakte wat foutjes in mijn laatste run, ik wilde iets teveel. Verder was het een leuke kwalificatie met hele geringe verschillen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen