Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: 'Op zaterdag tellen de tijden pas'

Ferrari domineerde de tweede vrije training voor de F1 GP van Bahrein. Desondanks is Sebastian Vettel realistisch: Zaterdag moeten alle teams met de billen bloot.

Ondanks zijn zege in Australië was Vettel niet tevreden met de Ferrari. Het Italiaanse team voerde wat wijzigingen door aan de auto en de set-up voor de GP van Bahrein. Dit resulteerde in een 1-2 tijdens de tweede training. Conclusies wil Vettel er niet aan verbinden. "Het was duidelijk dat we in Australië wat tekort kwamen en ik was nog niet blij. We hebben vandaag verschillende dingen geprobeerd aan de voorkant van de auto. Die reageert nu een stuk beter dan in Australië." "Laten we afwachten waar we na de kwalificatie staan. Ik denk dat we onszelf nog verder kunnen verbeteren, zowel op de lange als de korte runs."

De racepace van Ferrari zag er goed uit, maar Vettel was niet tevreden. Het moet nog aanzienlijk sneller kunnen vindt de Duitser. "Mijn lange run was wel OK, maar ik denk dat we sterker moeten zijn. Zoals gezegd hebben we dingen geprobeerd met de balans van de auto om het gedrag van de auto beter te begrijpen." " Het lijkt erop dat we iets sneller waren dan de anderen, maar het hangt helemaal af van de programma's die de concurrentie afwerkte. Op dit punt wil ik nog geen conclusies verbinden aan onze resultaten. Er is nog altijd ruimte voor verbetering."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"