Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel openhartig over mogelijkheid Formule 1-terugkeer: 'Doe het niet, papa'

Keert Sebastian Vettel op enig moment terug in de Formule 1? Bij Mercedes wellicht? Het is is de vraag die de die-hard Vettel-fan bezig houdt. Hij geeft zelf het antwoord.

Vettel Porsche test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Porsche / Juergen Tap

De laatste weken wordt er volop gespeculeerd over hoe de Formule 1-grid er in 2025 uit gaat zien. Alles is in gang gezet door de aangekondigde transfer van Lewis Hamilton naar Ferrari en daarmee het vrij komen van zowel het Mercedes-zitje als Carlos Sainz. Tel daarbij op dat de Red Bull-toekomst van Max Verstappen misschien niet meer zo in beton is gegoten als weleer en je hebt een knotsgek Silly Season.

En met name als het gaat over de potentiële vervanger van Hamilton, wordt toch ook weer de naam genoemd van Sebastian Vettel. Een Duitse vaandeldrager bij een Duits team? PR-matig klopt het. Maar wat wil Vettel zelf? Hij heeft altijd aangegeven dat de deur terug naar de F1 sowieso niet potdicht zit. Hoe zit dan nu? Betekende zijn Porsche Hypercar-test dat de honger weer helemaal terug is?

"Natuurlijk denk je daar over na en flirt je af en toe ook met de F1", zo vertelt hij tegenover het Duitse RTL. "Van de test met Porsche bijvoorbeeld heb ik ook echt genoten."

Toch zijn er zeker zaken die hem ervan weerhouden terug te keren op het hoogste niveau. Niet in de laatste plaats: zijn kinderen: "Soms komt er weleens zo'n kleintje naar me toe die zegt 'doe het niet, papa, dan ben je weer zoveel weg."

"Misschien dat dat kan veranderen. Ik heb mezelf de laatste anderhalf jaar (weg van de F1, red.) goed vermaakt, en heb genoten van de tijd met mijn kinderen en hopelijk denken zij daar ook zo over. Misschien dat zij daar anders over gaan denken, maar op dit moment gaat dat heel goed."

De kinderen hebben natuurlijk ook gelijk als zij zeggen dat papa veel van huis zal zijn met in ieder geval 24 raceweekenden. Maar daar blijft het niet bij, weet de viervoudig wereldkampioen: "Daar gaat natuurlijk nog veel meer achter schuil", zo legt Vettel uit, om daar aan toe te voegen dat hij los van zijn familie nog meer interesses heeft die de aandacht van de autosport af kunnen leiden en die hij niet zomaar weer los wil laten.

"Dus om dat allemaal een plekje te geven op het moment dat ik weer terug zou komen, wordt niet eenvoudig. Op het moment is het dan ook geen thema, maar dat betekent niet dat het dat niet weer kan worden."

De grote hamvraag: is er contact met Mercedes en teambaas Toto Wolff? Jazeker: "We hebben op de telefoon met elkaar gesproken, waarbij we natuurlijk ook hebben gesproken over het feit dat er veel gaande is bij Mercedes. We hebben echter niet gesproken over de vraag of ik dat zitje over zou kunnen nemen."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season Red Bull in gesprek met Sainz over F1-contract