Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel over Ferrari: "Het is nu aan ons om klus te klaren"

In zowel 2017 als 2018 eindigde Sebastian Vettel op een tweede plaats in het Formule 1-klassement. De Duitser moest in beide jaren lijdzaam toezien hoe rivaal Lewis Hamilton met het wereldkampioenschap aan de haal ging. Vettel meent dat werkgever Ferrari weet wat er moet gebeuren, om eenzelfde scenario in 2019 te voorkomen.

Ferrari leek over de snelste wagen te beschikken, op een bepaald moment gedurende het vorige seizoen. De Scuderia stond dankzij Vettel bovenaan in het rijderskampioenschap en werd met behulp van de Duitser en diens toenmalige teammaat Kimi Raikkonen aan de eerste plaats in de strijd om de constructeurstitel geholpen.

Titelbokalen bereikten de poorten van Maranello echter niet. Mercedes en Hamilton stelden in de tweede seizoenshelft orde op zaken, waardoor zowel Vettel als Ferrari op een tweede plek eindigde. Na een teleurstellend einde van 2018 is Vettel echter strijdlustig. "We beschikken over alle ingrediënten en nu is het aan ons om de klus te klaren", liet hij afgelopen weekend tijdens de Race of Champions optekenen. "Uiteraard is het in deze tijd van het jaar lastig om te zeggen hoe we er voor zullen staan, niemand weet nog hoe zijn wagen het op de baan zal doen", bagatelliseert de viervoudig wereldkampioen. "Daarvoor moeten we er eerst mee testen. Maar, om toch een beetje vooruit te kijken: het wordt uitdagend, maar wat wij willen bereiken lijkt me duidelijk", doelt de Ferrari-rijder op beide wereldtitels. De ROC eindigde voor Vettel overigens in mineur: de Duitser werd in de individuele strijd uitgeschakeld door de twaalf jaar jongere Mick Schumacher, het zoontje van recordkampioen Michael Schumacher. "Ik heb een lang seizoen voor de boeg en dit was natuurlijk niet de start waarop ik hoopte. Nee, dit is een evenement waarbij iedereen veel lol trapt, we hebben het prima naar ons zin gehad en het was leuk om er weer bij te zijn", besluit Vettel met een knipoog.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden