Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Vettel overtuigd van kansen Ferrari: "Willen alle races winnen"

Sebastian Vettel werd voorafgaand aan het Formule 1-seizoen gezien als titelkandidaat nummer één met zijn Ferrari. Na vier races staat de teller op nul zeges en slechts twee podiumplaatsen voor de Duitser.

De eerste vier races werden gedomineerd door Mercedes, waar Valtteri Bottas en Lewis Hamilton de zeges verdeelden. Sebastian Vettel moest genoegen nemen met twee derde plaatsen. De Duitsers is echter vol vertrouwen dat de Italiaanse renstal het tij kan keren.

"Het team van Ferrari is prima in vorm. We kijken uit naar het Spaanse GP-weekend en hebben vertrouwen in de nieuwe onderdelen die we hier introduceren, waaronder een nieuwe motor. We nemen enkele dingen mee waarvan we vol vertrouwen zijn dat deze ons sterker maken."

"In voorgaande jaren waren we op dit punt van het seizoen sterker en hadden we al races gewonnen. Dit seizoen komen we net wat tekort, maar ons pakket is veelbelovend. We weten dat we een erg snelle auto hebben, maar hebben moeite om het maximale eruit te halen."

De achterstand op leider Valtteri Bottas bedraagt liefst 35 punten, maar Vettel verwacht dat hij nog volop meedoet in het titelgevecht. "In de eerste week van de wintertest waren wij sneller, in week twee waren we aan elkaar gewaagd. In de eerste race iets langzamer, maar in de tweede waren we sterker. De derde en vierde race was Mercedes sneller in kwalificatie en de race."

"Ik denk dat we op dit moment iets langzamer zijn, maar het seizoen is nog erg lang en kan nog onze kant op komen. Dat is ook de reden waarom iedereen zeer gemotiveerd is binnen Ferrari en het gevecht aan wil gaan. Ik geloof volop in onze kansen. We werken volgas om ervoor te zorgen dat we de snelste auto op de grid hebben en we alle races kunnen winnen die nog resteren dit seizoen."

Interview Deze Formule 1-dromen vielen in 2019 in duigen