Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel pakt pole, Verstappen crasht in kwalificatie

De kwalificatie voor de GP van Bahrein is voor Max Verstappen uitgelopen op een teleurstelling. De Nederlander crashte al in het eerste deel van kwalificatie. Na een spannend gevecht was het Sebastian Vettel die de pole pakte voor teamgenoot Raikkonen.

In het eerste deel van de kwalificatie gaf Ferrari een duidelijke waarschuwing aan de concurrentie. Gebruik makend van de hardere soft banden was het tweetal ruim sneller dan de concurrentie. Hamilton, Verstappen en Ricciardo gaven op supersofts vier tienden toe. Bij de tweede snelle ronde van de Nederlander ging het mis. Verstappen verloor de controle en crashte in de bandenstapel. Dit betekent dat hij morgen als vijftiende start. Achterin was het dringen voor laatste posities in de top 15, om door te gaan naar Q2. Uiteindelijk waren het Grosjean, Ericsson, Sirotkin, Leclerc en Stroll die afvielen. Het tweede deel van de kwalificatie werd een gevecht tussen Ferrari en Mercedes. Ricciardo kon in de Red Bull niet meekomen. Uiteindelijk was het Vettel die als snelste man doorging naar Q3. Hamilton koos voor een afwijkende strategie door als enige op de soft compound zijn snelste tijd te noteren. Morgen begint hij de race op deze band, terwijl de concurrentie op de super soft banden start. Afvallers waren Hartley, Perez, Alonso, Vandoorne en Verstappen. Voor McLaren was dit een bittere pil: Ze starten met hun Renault-motoren achter de beide Toro Rosso's.

Ferrari opende in Q3 het bal voor de poleposition met Raikkonen nipt voor Vettel, maar het antwoord van Mercedes liet niet lang op zich wachten. Hamilton kwam één tiende tekort. Ricciardo kwam in de eerste run tot de vijfde plaats. Uiteindelijk kwam het aan op de laatste run van de toppers. Sebastian Vettel reed een perfecte ronde en bleef teamgenoot Kimi Raikkonen voor. Daarachter waren het Bottas en Hamilton. Ricciardo start als vijfde, voor de verrassende Pierre Gasly in de Toro Rosso.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"