Vettel: 'Racesimulaties Red Bull en Mercedes niet representatief'

Volgens Sebastian Vettel is de conclusie dat de racepace van Red Bull en Mercedes beter is dan die van Ferrari ietwat voorbarig. De racesimulaties van die twee teams zijn volgens Vettel niet helemaal representatief.

Vettel spreekt vertrouwen uit in nieuwe auto

Sebastian Vettel blikt op de website van Ferrari alvast vooruit op de openingsrace in Australië. Deze wordt op 25 maart in Albert Park verreden en Ferrari is klaar voor, zo meent Vettel.

"De basis van de nieuwe auto is goed. Natuurlijk blijven we de SF71-H ontwikkelen, maar daarbij vertrouw ik volledig op talentvolle en toegewijde mensen in Maranello."

De nieuwe Ferrari legde relatief probleem honderden ronden af tijdens de wintertests in Barcelona. Qua betrouwbaarheid lijkt het dus wel goed te zitten, maar analyses tonen aan dat het met de racepace van de SF71-H niet zo goed zit in vergelijking met die van Mercedes en Red Bull.

Daarnaar gevraagd geeft Vettel aan dat er wat hem betreft er nog geen conclusies getrokken kunnen worden: "Mercedes en Red Bull gebruikten voor hun racesimulaties maar één compound. Dat is niet representatief voor een volledige race, want daarin moeten minstens twee verschillende compounds worden gebruikt."

"Dat gegeven is van invloed op de diverse tactieken en uiteindelijk ook op het resultaat."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen