Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel: "Raikkonen of Leclerc als teamgenoot is mij om het even"

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen vormden vier jaar lang het rijdersduo van Scuderia Ferrari. In 2019 komt er met Charles Leclerc een frisse wind te waaien binnen het Italiaanse team.

Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen konden altijd prima met elkaar door een deur. De komst van Charles Leclerc zal voor de nodige verandering zorgen bij Ferrari, maar Vettel verwacht geen problemen. "Ik probeer nu om Kimi te verslaan en andersom. Het maakt niet uit wie je teamgenoot is, je wil die altijd verslaan. Dat is nu zo met Kimi en dat zal volgend jaar met Charles niet anders zijn."

De jonge Leclerc zal zichzelf graag willen bewijzen binnen het team, en gaf recent aan dat hij voor eigen kansen mag gaan. Een verandering ten opzichte van de 'tamme' en gehoorzame Raikkonen. "Natuurlijk is Charles een ander persoon dan Kimi, maar het is een goede jongen. We hebben respect voor elkaar. Tussen Kimi en mij was het altijd prima, er was nooit bullshit en dat maakte het voor mij en het team erg makkelijk. Ik verwacht geen problemen met Leclerc. Hij is opgegroeid in de Ferrari-academie en het team kent hem al jaren."

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China