Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sebastian Vettel

Vettel reageert op geruchten rond Mercedes-comeback

Keert Sebastian Vettel in 2025 terug in de Formule 1? De laatste tijd staken er geruchten de kop op dat de Duitser een comeback overwoog en onder andere naar het Mercedes-stoeltje keek. Vettel reageert na zijn test voor Porsche.

Vettel Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Is de Formule 1-carrière van Sebastian Vettel definitief voorbij of niet? De Duitser hing eind 2022 zijn helm aan de wilgen en verdween tijdelijk uit de autosport, maar de laatste tijd lijkt een terugkeer in de koningsklasse van de autosport steeds dichterbij te komen. Vettel testte onlangs een Porsche om Penske Motorsport te helpen in de voorbereiding op de 24 uur van Le Mans en er ontstonden ook geruchten over een terugkeer in de Formule 1.

Lewis Hamilton vertrekt begin 2025 namelijk naar Ferrari, waardoor er een zitje bij Mercedes vrijkomt. Vettel onderhoudt goed contact met teambaas Toto Wolff. Maar heeft de viervoudig wereldkampioen ook daadwerkelijk over het Mercedes-stoeltje gesproken met de topman van de Zilverpijlen? Vettel reageert tegenover Sky Sport.

"Dat is waar, maar we hebben er niet concreet over gesproken", is het cryptische antwoord van Vettel. "Ik heb nog steeds contact met mensen die me jarenlang direct of indirect hebben begeleid en met het circus meereisden. Natuurlijk houden we contact, afhankelijk van of het goed of minder goed gaat. Ik heb het geluk dat ik veel mensen ken en als ik ergens nieuwsgierig naar ben, kan ik het direct vragen."

Verbaasd

Vettel had niet verwacht dat Hamilton naar Ferrari zou verkassen. "Uiteraard heb ik zijn transfer opgemerkt, net als iedereen. Ik was eerst heel sceptisch en dacht dat het niet waar was. Maar toen bleek er toch iets van waar te zijn en ik ben heel blij voor hem. Ik heb hem daarna meteen een berichtje gestuurd en we hebben nog steeds contact. Ik heb ook contact met anderen, zo ook met Toto. Maar we hebben niet specifiek gesproken over wat de toekomst zou kunnen brengen."

De Duitser denkt dat Hamilton gaat slagen bij de Scuderia. "Hij gaat al heel lang mee, heeft veel ervaring en heeft meer successen geboekt dan welke andere Formule 1-coureur dan ook. Wel is de overgang naar een nieuw team altijd moeilijk, vooral in het begin. Veel bekende gezichten die je al jaren kent, zijn weg. Je moet wennen aan de nieuwe omgeving, maar hij zal het aankunnen."

Heeft de transfer van Hamilton nog invloed gehad op Vettels besluit om te stoppen? "Nee. Ik heb toen ook gezegd dat ik niet wist wat me te wachten stond en dat ik het op dat moment het juiste besluit vond. Ik weet niet of er nog een stap volgt. Het voelt nu niet zo. Qua leeftijd ben ik niet de jongste, maar als je kijkt naar andere coureurs, heb ik theoretisch gezien nog genoeg tijd. Dat is dus niet het eerste wat me van een terugkeer zou weerhouden. Maar het is voor nu niet het belangrijkste thema."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Teambazen Hoe de verhoudingen tussen Wolff en Horner langzaam weer op scherp komen te staan