© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Vettel rijdt baanrecord, Max Verstappen zeer productief

08 mrt. 2018 18:03 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen heeft opnieuw een prima testdag achter de rug. Tot een echt snelle tijd zoals Daniel Ricciardo gisteren kwam hij niet. De nadruk lag voornamelijk op het rijden van lange runs en racesimulaties.

Vettel en Ferrari klasse apart

En met die lange runs weet Verstappen het rondetotaal naar een indrukwekkende 187 te brengen. Een ronde minder dan Sebastian Vettel in de Ferrari. Dat hij daarbij niet verder komt dan de twaalfde tijd laat zich verklaren door het feit dat Verstappen de hypersofts links heeft laten liggen. Een korte, snelle run stond vandaag simpelweg niet op het programma.

Hard ging het wel bij Ferrari en Sebastian Vettel. Met zijn 1:17.182 was hij bijna een seconde sneller dan Daniel Ricciardo gisteren, wiens tijd ook al goed genoeg was voor een officieus baanrecord. Behalve snel was Ferrari wederom enorm productief, met liefst 188 ronden.

De twee opvallendste namen in de top drie zijn die van Kevin Magnussen en Pierre Gasly. Daar zou je normaal gesproken ook een Mercedes verwachten, maar Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komen niet verder dan respectievelijk de achtste en negende tijd. Ook zij zetten duidelijk niet in op hele snelle ronden, maar lange runs.

Opvallend is dat alle teams in staat bleken meer dan honderd ronden te rijden, hetgeen aantoont dat het met de betrouwbaar voor iedereen op zijn minst de betere kant op gaat. Onder aan de tijdenlijst prijkt de naam van Lance Stroll. De Canadees deelde de auto met Robert Kubica, maar komt op een compound zachter niet aan de tijd van van de Pool.

De marshalls langs de kant van de baan hoefden vandaag slechts één keer met rode vlaggen te zwaaien. Marcus Ericsson parkeerde zijn Sauber C37 's middags in bocht vier in de grindbak.

Morgen komen de coureurs in actie voor de laatste testdag op het circuit van Barcelona. Daarna reizen ze af naar Melbourne voor de eerste race van het seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen