© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Vettel: "Rol van testcoureurs in de Formule 1 enorm belangrijk"

Het team van Ferrari is nog naarstig op zoek naar een nieuwe testcoureur nu zowel Antonio Giovinazzi als Daniil Kvyat hun opwachting gaan maken als Formule 1-coureur. Sebastian Vettel gaat er in ieder geval van uit dat zijn werkgever daar snel in slaagt zodat hij niet zelf teveel tijd in de simulator hoeft door te brengen.

"Ik ben zelf absoluut geen fan van de simulator, omdat het gewoon geen leuk werk is, maar het is wel ontzettend belangrijk dat het wordt gedaan. Op basis van de bevindingen die door deze werkzaamheden wordt opgedaan, wordt de auto aangepast en dat maakt dat het van groot belang is", aldus Vettel die zijn werkgever een blauwtje zag lopen bij Robert Kubica.

Na het vertrek van Giovinazzi en Kvyat klopte de Italiaanse renstal aan bij Kubica, maar deze koos uiteindelijk voor Williams om daar zijn comeback als Formule 1-coureur te maken.

Vettel is Giovinazzi en Kvyat in ieder geval enorm dankbaar voor hun inzet en hoopt dat zijn werkgever snel met een oplossing komt. "We zijn de testcoureurs enorm dankbaar, omdat het echt niet het leukste werk is om op vrijdagavond te gaan doen. Vooral niet als je jong bent, maar het moet wel worden gedaan. Iedereen heeft een rol in het geheel en zorgt ervoor dat de auto zo wordt gebouwd dat de wagen maximaal presteert. Ik hoop dat we snel iemand vinden die prima bij Ferrari past zodat we met zijn allen weer een sterk team vormen."

Ferrari heeft de mogelijkheid om een eigen juniorrijder naar voren te schuiven voor deze rol, maar ook de namen van Brendon Hartley en Sergey Sirotkin worden genoemd als potentiële testcoureurs.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen