Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Vettel schrikt van slechte start in Russisch GP-weekend

Wie staat waar in de slotfase van het seizoen 2018? Er valt haast geen peil op de trekken, wat betreft de top van het Formule 1-veld. Waar Ferrari de beste auto leek te hebben, stond Mercedes na de eerste dag in Rusland fier aan kop. Ook de Red Bulls kwamen prima mee op een circuit die zij betitelden als 'zeer lastig' voor hun eigen.

Ferrari-coureur Sebastian Vettel kwam ondanks dat hij met een vernieuwde voorvleugel rondreed niet verder dan een vijfde plaats, Kimi Raikkonen sloot op ruime achterstand aan op P6. Waar de Fin zich als vanouds koel toonde, erkende Vettel dat Ferrari niet de dag had waarop men had gehoopt.

"Het was tricky", spreekt Vettel kort na afloop van de tweede vrije training op het Sochi Autodrom. "We zitten vrij ver achter de Mercedessen en de Red Bulls, hadden moeite met zowel het rijden van één snelle ronde als het afleggen van een sterke longrun. Soms heb je goede vrijdagen en soms zijn ze wat minder", probeert de 31-jarige Duitser het nog een beetje te bagatelliseren. "De grootste factor waren de banden, daar hadden we het echt lastig mee. Soms heb je veel verkeer voor je op zo'n dag en geeft de tijdenlijst een ietwat vertekend beeld, maar dit keer lag het niet zozeer aan het verkeer. We zullen onszelf terug moeten vechten om dit weekend nog wat te kunnen betekenen." Raikkonen haalt zoals gebruikelijk zijn schouders op. "We hebben gedaan wat we normaal gesproken altijd doen. Als je alle vrijdagen van dit seizoen bekijkt, zie je dat we altijd werken voor de kwalificatie en dat houdt nu eenmaal in dat er met verschillende banden worden gereden. We zien morgen wel hoe we er precies voor staan. Het Sochi Autodrom is een lastige baan en die laatste tienden zijn nooit eenvoudig te vinden."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"